Matematik

Moms

25. marts kl. 16:43 af 23årgammeltmenneske - Niveau: C-niveau

Opgaven

En liter mælk koster 6,75 kr. i en dagligvarebutik.

a. Hvor meget koster mælken uden moms?

Literprisen på mælk bliver nu nedsat med  18%

b. Hvor meget koster mælken nu (inkl. moms)?

Mine svar:

a. 4,5 kr. 

b. 5,535 kr. 

Er det rigtigt eller forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts kl. 17:19 af ringstedLC

a) er ikke rigtig:

\begin{align*} p_\textup{inkl.} &= p_\textup{eksl.}+p_\textup{ekskl.}\cdot \tfrac{25}{100} \\ &= p_\textup{ekskl.}\cdot \bigl(1+\tfrac{25}{100}\bigr) \\ p_\textup{ekskl.} &= \frac{p_\textup{inkl.}}{1.25} \end{align*}

b)

\begin{align*} p_\textup{nu} &= p_\textup{inkl.}-18\% \\ &= p_\textup{inkl.}-p_\textup{inkl.}\cdot \tfrac{18}{100} \\ &= p_\textup{inkl.}\cdot \bigl(1-\tfrac{18}{100}\bigr) \\ &= p_\textup{inkl.}\cdot 0.82 \\ p_\textup{nu} &\;{\color{Red} \approx }\; 5.54\,\textup{kr.} \\ \end{align*}


Svar #2
25. marts kl. 22:57 af 23årgammeltmenneske

Hvor er jeg dum! Tak!!!


Skriv et svar til: Moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.