Matematik

Bestem tallet t, så vektorerne bliver ens

26. marts kl. 14:34 af avismand - Niveau: B-niveau

 Bestem tallet t, så vektorerne bliver ens

se den filen der lagt med der står opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts kl. 15:55 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts kl. 15:56 af jl9

Løs de to andengradsligninger. Begge har to løsninger og (forhåbentlig) en fælles løsning for t.


Svar #3
26. marts kl. 16:10 af avismand

hvordan ville du gøre det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts kl. 16:51 af Anders521

#4 Det kan være en ide at gætte sig frem til hvad t kan være. F.eks. 1 og -1, og 2 og -2 osv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts kl. 18:01 af ringstedLC

#3:

\begin{align*} \left.\begin{matrix} x:t^2-3t-4=0\\y:t^2+6t+5=0\end{matrix}\right\} & \Rightarrow t=\frac{-b_x\pm\sqrt{{b_x}^2-4\,a_x\,c_x}}{2\,a_x} \wedge t=\frac{-b_y\pm\sqrt{{b_y}^2-4\,a_y\,c_y}}{2\,a_y} \\ &\Rightarrow \Bigl(t=t_1 \vee t=t_2\Bigr)\wedge \Bigl(t=t_3\vee t=t_4\Bigr) \\ t &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem tallet t, så vektorerne bliver ens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.