Matematik

Bestem t i en vektor

26. marts kl. 19:34 af ukendtbruger2 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan bestemmer man tallet t så vektorerne bliver ortogonale? Har vedhæftet opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts kl. 20:29 af CooperForce

Hvad gælder for rotogonale vektorer?

Brug dette til at opstille en ligning og løs denne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts kl. 20:31 af ringstedLC

Ortogonale vektorer står vinkelret på hinanden. Vi bruger tegnet "⊥".

Se formel (53) og (50).


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts kl. 21:05 af mathon

                           \small \begin{array}{lllllll}\\&\textup{skalarproduktet}&=\begin{bmatrix} t\\10 \end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} -6\\3 \end{bmatrix}=0\\\\&& -6t+30=0\\\\&& t-5=\\\\&&t=5 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem t i en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.