Fysik

Fysik, Find k. problemer

29. marts kl. 09:48 af Cillzen - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Jeg har et problem i min opgave som skal afleveres i morge. Mine formler er stillet rigtig op, har haft vi min lære til at se på det, men han kan hellere ikke se hvor det går galt jeg håber på lidt hjælp :) 

I den sidste del hvor resultatet bliver 1833010 skal den blive til 346 hvilket den ikke gør og håber på om nogle kan se hvad mit problem er. 

gas konstanen = 8,3145 

atmosfærisk luft = 1,29

Rumfang af kolbe 

319,134cm^3 

319,134cm^3/1000000 = 0,000319134

Udregning af k 

Konstant k = n*R/V

Finder vægten V* ρ

1,29 g/L ≈ 1,29 kg/m^3 

0,000319134m^3 * 1,29 kg/m^3 ≈ 0,0004116829kg 

Molmasse 28,9644 g/mol 

28,9644g/mol / 1000 = 0,0289644kg 

0,0289644kg/0,0004116829kg ≈ 70,35609 mol

k =70,35609mol* 8,3145 mol / 0,000319134m^3 ≈ 1833010 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts kl. 14:31 af Eksperimentalfysikeren

28,9644g/mol / 1000 = 0,0289644kg/mol

0,0289644kg/mol/0,0004116829kg ≈ 70,35609 mol-1

Du mangler enheder flere steder f.eks.;

R = 8,3145 J/ (mol K)


Svar #2
31. marts kl. 08:32 af Cillzen

Tak.

Dog svare det ikke hlet på mit spørgsmål hvordan k kan blive 346


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april kl. 10:57 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Idealgasligningen}:p\cdot V &= n\cdot R\cdot T \\ \frac{p}{T}=k &= n\cdot \frac{R}{V} \\ k &= \frac{V\cdot \rho }{M}\cdot \frac{R}{V} \\ &= \frac{\rho \cdot R}{M} \\ &= \frac{1.29\,\textup{kg\;m}^{-3}\cdot 8.3145\,\textup{J\;mol}^{-1}\,\textup{K}^{-1}}{28.9644\cdot 10^{-3}\,\textup{kg\;mol}^{-1}} \\ &= \frac{1.29\,\textup{m}^{-3}\cdot 8.3145\,\textup{J\;K}^{-1}}{28.9644\cdot 10^{-3}} \\ k &= ...\,\frac{\textup{J}}{\textup{m}^3\,\textup{K}} \end{align*}

Det giver så ikke helt 346 J m-3 K-1, men det er tæt på...


Skriv et svar til: Fysik, Find k. problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.