Matematik

Hvordan skriver man tuborgklammer i word?

08. april 2023 af Rumballsm - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og skal skrive noget teori til et matematikprojekt, men jeg kan ikke lige finde ud af hvordan man skriver tuborgklammer (akkolader) under en ligning, som man kan se i det billeder jeg har vedhæftet. Eksemplet på billedet er ift. at forklare hvad en potens er, men der er også andre matematiske begreber der indebære en masse faktorer ganget sammen.

- Hvis ikke man kan, er der så en anden måde man kan skrive det pænt i WordMat?

Ps. ville man på dansk kalde b for en faktorer hvis man skriver en potens b^m på lang form =b*b*b*b*...b ?

Vedhæftet fil: potensbeviseksempel.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2023 af oppenede

Hvis du mener noget lignende
\underset{2+3+4+5}{\underbrace{a+b+c+d+e}}
så skriv det med latex: \underset{2+3+4+5}{\underbrace{a+b+c+d+e}}

https://www.youtube.com/watch?v=RP5z8DHpcnI&t=27s viser hvordan latex indsættes i word.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2023 af ringstedLC

Min WordMat har det ikke så godt. Tjek hele menuen for matrix m.m.

Hvis det er forgæves kan du indsætte et billede, lidt tungt, men du har jo lavet det.

Brug dog et korrekt gangetegn "•", "x" forvekles let med "x".

PS.

\begin{align*} \textup{P\aa\,kort\,form}:&& b^{m} &= \textup{grundtal}^{\textup{eksponent}} \\ \textup{P\aa\,"lang"\,form}:&&b\cdot b &= \textup{faktor}\cdot \textup{faktor} \end{align*}


Skriv et svar til: Hvordan skriver man tuborgklammer i word?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.