Matematik

Lineære differentialligninger

11. april 2023 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau
Hej

Er der nogle, som kan hjælpe mig med denne her opgave?
Evt. en som kan forklare mig den?

På forhånd tak for hjælpen.
Vedhæftet fil: 2069650.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2023 af Moderatoren

Kan du forklare, hvad du skal have forklaret? 

Du kan med fordel gøre således: 

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2023 af M2023

1) Du får den oplysning, at f1(-1) = 2 og f'1(x) = -f1(x) + 1 - 3x.

2) Du får den oplysning, at f'2(1) = 2 og f'2(x) = -f2(x) + 1 - 3x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2023 af SuneChr

3)   Tangents berøringspunkt (x0 , f3(x0)) :
       f3(x0) = - 2x0 + 3   ∧   f3'(x0) = - 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2023 af M2023

#0. Benyt hele vejen at den fuldstændige løsning er: y(x) = c·e-x - 3·x + 4, hvor c ∈ R.


Svar #5
11. april 2023 af cecilie1606

#2


1) Du får den oplysning, at f1(-1) = 2 og f'1(x) = -f1(x) + 1 - 3x.

2) Du får den oplysning, at f'2(1) = 2 og f'2(x) = -f2(x) + 1 - 3x.

Okay, men jeg er simpelthen ikke med på, hvordan jeg kommer frem til, at kunne bestemme regneforskrifterne.
Jeg har nemlig ikke lavet denne type opgave før, og de lineære differentialligninger driller mig virkelig.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2023 af M2023

#5 

Prøv at rette det til

1) Du får den oplysning, at c·e-(-1) - 3·(-1) + 4 = 2, hvor c ∈ R. Du skal finde c. 

2) Du får den oplysning, at -c·e-1 - 3 = 2, hvor c ∈ R. Du skal finde c.


Svar #7
11. april 2023 af cecilie1606

#6
#5 

Prøv at rette det til

1) Du får den oplysning, at c·e-(-1) - 3·(-1) + 4 = 2, hvor c ∈ R. Du skal finde c. 

2) Du får den oplysning, at -c·e-1 - 3 = 2, hvor c ∈ R. Du skal finde c.

Mange tak for hjælpen :)

Er dette rigtigt forstået? I så fald hvorfor bliver løsningen med e?

Jeg er stadig ikke helt sikker på, hvordan jeg løser opgave c?

Vedhæftet fil:Opgave 1 og 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2023 af M2023

#7. Tallene er rigtige. Angående teksten. Der burde stå:

1) f1(x) = c1·e-x - 3·x + 4. Man ved at f1(-1) = 2 ⇔  c1·e-(-1) -3·(-1) + 4 = 2 ⇔ c1·e + 3 + 4 = 2 ⇔ c1·e = -5 ⇔ c1 = -5/e.

2) f2(x) = c2·e-x - 3·x + 4 ⇒ f '2(x) = -c1·e-x - 3. Man ved at f '2(1) = 2 ⇔ -c2·e-1 - 3 = 2 ⇔ c2·e-1 = 5 ⇔ c2 = -5·e 


Skriv et svar til: Lineære differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.