Matematik

En funktion f er for x>0 givet ved f(x)=2⋅(x^3-4)⋅ln⁡(x)+2.

19. april 2023 af nano2004 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave, som jeg ikke forstår. Jeg sætter et billede af den nedenunder. Jeg har forsøgte at tegne grafen ind på geogebra. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2023 af Anders521

#0 Hvad er det ved opgaven du ikke forstår?

I øvrigt, har du indtastet den forkerte funktion i GeoGebra. I funktionen f indgår den naturlige lorgaritme ln, ikke 10-talslogaritmen log10


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2023 af AMelev

b) Løs ligningen f '(x) = 0 for at bestemme, hvor der er vandret tangent.
Benyt så det samt grafen til at fastlægge monotoniforholdene.

c) Ligningen for den linje, der skal være tangennt, mangler.
f '(x0) er tangenthældningen i røringspunktet, så du skal løse ligningen ?f '(x0) = tangenthældning mht. x0.


Skriv et svar til: En funktion f er for x>0 givet ved f(x)=2⋅(x^3-4)⋅ln⁡(x)+2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.