Matematik

Vinkel mellem hastighedsvektorer i dobbeltpunkt.

20. april 2023 af StudentPoll - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er nået til c i den vedhæftede opgave, og jeg er forvirret er vinklen 11?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2023 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2023 af peter lind

c) hastighedsvektoren er r'(t) så du skal finde vinklen mellem   r'(π/3) og r'(5π/3). Du finder vinklen mellem to vektorer a og b af a•b = |a||b|cos(v) og |a×b| = |a||b|sin(v)


Svar #3
20. april 2023 af StudentPoll

 |a||b|cos(v) for x

og 

 |a||b|sin(v) for y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2023 af peter lind

Hvad mener du med det? rent umiddelbart ser det meningsløst ud.


Svar #5
20. april 2023 af StudentPoll

Jeg spørger, for om jeg skal bruge begger formler, som du har skrevet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. april 2023 af peter lind

du kan godt nøjes med den ene.


Svar #7
23. april 2023 af StudentPoll

Jeg lavede det til en ligning og beregnede x altså vinklen, men jeg forstod ikke resultatet.

Er deet rigtigt gjort?


Svar #8
23. april 2023 af StudentPoll

Her står det som jeg har skrevet det.


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. april 2023 af peter lind

Nej. Du skulle findevinklen mellem HATIGHEDSVEKTORENE.


Svar #10
23. april 2023 af StudentPoll

Sådan. Jeg ved dog ikke, hvad jeg skal gørew med k.


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2023 af peter lind

sin(3t)' ≠ cos(3t)


Svar #12
24. april 2023 af StudentPoll

Tak. Det er rettet, men jeg få en ukendt konstant med i resultatet.


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. april 2023 af peter lind

Det er fordi der er uendelig mange værdier, der giver samme resultat for en trigonometrisk funktion. Vælg blot konstanten til 0


Svar #14
25. april 2023 af StudentPoll

Så svaret kan være 0,56 og -0,56 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #15
25. april 2023 af peter lind

Husk det er i radianer ikke grader.

Du behøver ikke at at angive den negative del.


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. april 2023 af ringstedLC

Hvis jeg husker rigtigt; i GG:

\begin{align*} \textup{Beregn}&\Bigl(...=...\cdot \cos(x)\;,\;0\leq x\leq 90^{\circ}\Bigr) \\ \rightarrow x &=32.20\,(^{\circ}) \end{align*}

gradertegnet fås ved "Alt+o" eller i specialtegn.


Svar #17
27. april 2023 af StudentPoll

Skal man altid lade konstanten være 0?


Svar #18
27. april 2023 af StudentPoll

Jeg får 32,0856 grader


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. april 2023 af M2023

#18. Det får jeg også i Geogebra, som vist


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. april 2023 af ringstedLC

#17

Skal man altid lade konstanten være 0?

Repetér overgangsformlerne fx på https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/trigonometri/overgangsformler


Skriv et svar til: Vinkel mellem hastighedsvektorer i dobbeltpunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.