Matematik

Stationære punkter

23. april 2023 af lakk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har alle f(x,y) funktioner mindst et stationært punkt eller er der nogle der ikke har det og i så fald hvilke typer af funktioner er det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2023 af Mahmoud1112

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2023 af SuneChr

# 1
Trådstarter vil sikkert påskønne din hjælp, særlig set i lyset af din litterære læselyst
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2070605
Ja, du  h a r  brug for hjælp, som du så rigtigt har skrevet i overskriften.
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2070600


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2023 af Eksperimentalfysikeren

Trådstarter:

I et stationært punkt er begge de to førsteafledede nul. Det kan du sammenligne med det endimensionale tilfælde, hvor det vil være en x-værdi, hvor den afleded er 0, f.eks. har  f(x) = x2 et statinært punkt i x=0, mens g(x) = x ikke har noget stationlrt punkt.

Udvid dette til to dimensioner.


Skriv et svar til: Stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.