Matematik

Funktioner lineær

03. maj kl. 09:50 af D71021 - Niveau: C-niveau
Hjælppp

1. Funktioner

Forklar hvad en lineær funktion er. Du skal blandt andet komme ind på betydningen af a og b.
Gennemgå et bevis for formlen a =
x2-x1

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj kl. 09:58 af Moderatoren

Gør sådan i alle dine nye tråde:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
03. maj kl. 09:59 af D71021

Jeg forstår ikke noget af det

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj kl. 10:03 af Moderatoren

Prøv at genlæse i din grundbog og noter


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj kl. 10:17 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj kl. 10:22 af PeterValberg

#0

Se eventuelt < LINK > 

Der er tidskoder i videoens beskrivelse, så du nemmere kan
navigere frem til lige netop det, du gerne vil have uddybet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj kl. 10:25 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{bestemmelse af }\textbf{a}\\&\textup{p\aa \ en skitse}\\& \textup{ser du} \textup{ af\ ensvinklede}\\&\textup{trekanter:}\\&& \tan(v_{ retning })=a=\frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj kl. 11:28 af mathon

og dermed
                                   \small \begin{array}{llllll} \textup{og dermed:}\\&& y-y_1=a\cdot (x-x_1)\\\\&& y-y_1=ax-a\cdot x_1\\\\&& y=ax+\underset{=\textbf{{\color{Red} b}}}{\underbrace{\left ( y_1-a\cdot x_1 \right )}} \end{array}


                                  


Svar #8
03. maj kl. 11:43 af D71021

Er det svaret

Skriv et svar til: Funktioner lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.