Matematik

funktioner

02. maj 2023 af sara4200 - Niveau: C-niveau

jeg skal snart i eksamen er der nogen der kan hjælpe med denne sprg 

Forklar hvad en lineær funktion er. Du skal blandt andet komme ind på betydningen af a og b. 
    Gennemgå et bevis for formlen a=(y_2−y_1)/(x_2−x_1 )


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2023 af Moderatoren

Gør sådan i alle dine tråde: 

Hej og velkommen til

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Og: 

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Så kan du få hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2023 af MentorMath

#0

Hej!

Forklar hvad en lineær funktion er.

Det der i gymnasiet kaldes for en lineær funktion, er en funktion vis graf er en ret linje.

Funktionen for en ret linje er givet ved regneforskriften

f(x) = a·x + b.

a kaldes for hældningskoefficienten og angiver hældningen på grafen.

Tallet b angiver y-koordinaten til grafens skæring med y-aksen.

Betydning af hældningskoefficienten, a:

a > 0, grafen er voksende.

a = 0, grafen er vandret. Når a = 0, er y = en konstant, for alle x (funktionen f(x) = b, kaldes for en konstant funktion).

a < 0, grafen er aftagende.

_______________________________________________________________________________________

Betydning af tallet b:

b > 0, grafen skærer den positive del af y-aksen.

b = 0, grafen går gennem begyndelsespunktet.

b < 0, grafen skærer den negative del af y-aksen.

_______________________________________________________________________________________

Formlen du bliver bedt om at udlede/bevise kaldes for to-punktsformlen

Udledningen kan findes i din matematikbog. Der er også flere gode videoer på youtube, hvor sætningen bliver udledt. Hvis der er noget af udledningen fra bogen eller en video du ikke forstår, vil jeg/vi gerne forsøge at svare og uddybe det:)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.