Dansk

Det svære liv

08. maj 2023 af sæbee - Niveau: 10. klasse

Trak det svære liv til mundtlig og ved ikke hvad jeg skal vælge det er nemlig et meget bredt emne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2023 af mathon

Præstationskulturen
contra:

Spiseforstyrrelser, selvmord, misbrug, depression, angst, traumer, stress, udbrændthed. Selv om vi har fået mere velfærd, mere avanceret teknologi og stadig bedre behandlingsmuligheder, er lidelsen langtfra udryddet i den moderne verden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2023 af mathon

DET SVÆRE LIV - Hans Jørgen THomsen  AArhus Universitetsforlag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2023 af Stygotius

Man kunne nok også se spiseforstyrrelser. "depressioner", stress, udbrændthed og alt det andet som tegn på en enorm selvoptagethed og trang til at få opmærksomhed. Ting som dårligt humør og skuffelse og ensomhed og eksamensnervøsitet kræver ikke nødvendigvis at der akut bliver tilkaldt en krisepsykolog. Det var måske på tide at mennesker, især unge, lærer at disse ting er normale vilkår i livet, som det modne menneske har kraft nok til at overvinde i stedet for at bruge energien og tiden på ustandseligt at pille  i sin egen navle.

Det er helt hen i vejret at gøre dårligt humør til en "depression" og ensomhed til grund for en psykiatrisk diagnose. Mor/Far kan ikke komme rendende hver eneste gang og puste på knæet. Det er også hen  i  vejret at bryde sammen i  gråd og krampetrækninger fordi der i gymnnasiet og på universitetet blive forventet/forlangt noget af en.   Hvad havde man troet det hele gik ud på?


Skriv et svar til: Det svære liv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.