Fysik

En lynafleder på en skorsten er af 70mm2 kobberkabel Modstanden er på 0,02 ohm

15. maj kl. 10:22 af Christoffer04 - Niveau: C-niveau

Beregn længden. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj kl. 10:29 af PeterValberg

Benyt

R=\frac{\rho\cdot L}{A}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj kl. 10:34 af Eksperimentalfysikeren

Du starter med at finde den specifike modstand i en tabel. Du har den sikkert i din bog, ellers finder du den på nettet.

Du har så R = ρ*L/A, hvor ρ er den specifike modstand, L er ledningens længde, og A er tværsnitsarealet. Husk at omregne enhederne, hvor det er nødvendigt.

Kontrol. Se efter, om du synes resultatet ser rimeligt ud. Er det en passende højde på en skorsten?

Husk at skrive i din besvarelse, hvor stor en værdi, du har fundet for ρ. Det er ikke alle tabeller, der opgver samme tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj kl. 10:34 af Eksperimentalfysikeren

Du starter med at finde den specifike modstand i en tabel. Du har den sikkert i din bog, ellers finder du den på nettet.

Du har så R = ρ*L/A, hvor ρ er den specifike modstand, L er ledningens længde, og A er tværsnitsarealet. Husk at omregne enhederne, hvor det er nødvendigt.

Kontrol. Se efter, om du synes resultatet ser rimeligt ud. Er det en passende højde på en skorsten?

Husk at skrive i din besvarelse, hvor stor en værdi, du har fundet for ρ. Det er ikke alle tabeller, der opgver samme tal.


Skriv et svar til: En lynafleder på en skorsten er af 70mm2 kobberkabel Modstanden er på 0,02 ohm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.