Matematik

Bestem integralet

23. maj kl. 18:16 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, som kan hjælpe mig med denne her opgave?

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Bestem integralet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj kl. 18:52 af Anders521

#0 Integranden er en sammensat funktion, brug derfor subsitutionsmetoden.


Svar #2
23. maj kl. 19:35 af cecilie1606

Hmm... Beklager men jeg er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj kl. 19:47 af MentorMath

#2

Hej Cecilie

Jeg har prøvet at vise metoden på bilaget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj kl. 19:59 af MentorMath

#2

Hvis du stadig ikke helt har gennemskuet den, kan du eventuelt se https://www.youtube.com/watch?v=YKlKXhD7WnY&t=1121s&ab_channel=DTU-TechnicalUniversityofDenmarkPodcast. Der bliver substitution gennemgået fra 15:30 og frem, og hvor der bliver vist et eksempel :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj kl. 07:53 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj kl. 08:03 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Integration brug}\\ \textup{ved af substitution:}\\\\& \textup{s\ae t }\\&&t=2x+4\\\\&\textup{og dermed}\\&&\frac{1}{2}\mathrm{d}t=\mathrm{d}x\\\\\textup{Substitutionen}&\textup{giver}\\&&\int \sin\left ( 2x+4 \right )\mathrm{d}x=\frac{1}{2}\cdot \int \sin(t)\mathrm{d}t=\\\\&& \frac{1}{2}\cdot \left ( -\cos(t) \right )+k=-\frac{1}{2}\cos(2x+4)+k \end{array}


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.