Matematik

vektor

24. maj kl. 20:07 af JegDør - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg vil bare spørge hvordan man udregner to ligninger med 4 ubekendte. Opgaven jeg referer til er vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj kl. 20:23 af StoreNord

Indsæt x og y i de to ligninger og brug "Lige store koefficienters metode"?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj kl. 20:38 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj kl. 20:58 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \begin{pmatrix} -18\\20 \end{pmatrix}=5\cdot \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}-3\cdot \begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}\\\\&& \begin{pmatrix} -2\\34 \end{pmatrix}=2\cdot \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}+4\cdot \begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}\\\\\\ &&\textup{solve}\left ( -18=5a_1-3b_1\textup{ and }-2=2a_1+4b_1,a_1,b_1 \right )\\\\ &&a_1=-3\\&&b_1=1 \\\\\\&& \textup{solve}\left ( 20=5a_2-3b_2\textup{ and }34=2a_2+4b_2,a_2,b_2 \right ) \\\\&&a_2=7\\&& b_2=5\\\\&\textup{Vektorkoordinater:}\\&& \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} -3\\7 \end{pmatrix}\\\\&&\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 1\\5 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj kl. 21:32 af ringstedLC

#0: Det er altså fire ligninger med fire ubekendte. Husk: Én ligning pr. ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj kl. 09:00 af mathon

                            \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{eller}\\&& \textup{solve}\left ( \left\{\begin{matrix}-18=5\cdot a1-3\cdot b_1\\20=5a_2-3b_2\\&\left\{a_1,a_2,b_1,b_2\right\}\\-2=2\cdot a_1+4\cdot b_1\\34=2\cdot a_2+4\cdot b_2 \end{matrix}\right. \right ) \end{array}


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.