Matematik

cirklens paramterfremstilling

29. maj kl. 11:08 af fiemn88 - Niveau: A-niveau

Hej.

spørgsmålet er vedhæftet. 

jeg kan godt beviset for cirklens paramaterfremstilling. men opstillingen af vektorfunktionen c(t) i spørgsmålet, forstår jeg ikke.  At begge koordinater står samlet og at der står cos  og sinus to gange. 

Er der en venlig sjæl, som kan forklare mig dette ;) 

Vedhæftet fil: banekurve.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj kl. 11:31 af Anders521

#0 Skal cos og sin stå to gange i koordinatfunktionerne? Står det også i din bog? Hvis det gør, så vedhæft et billede af det.


Svar #2
29. maj kl. 12:22 af fiemn88

nej, de henviser til beviset som jeg har vedhæftet. 

Vedhæftet fil:bevis.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj kl. 12:51 af Anders521

#2 Så det er en fejl du har lavet. Vektorfunktionen c(t) = (a + r·cos(t), b + r·sin(t)), har altså koordinatfunktionerne f(t) = a + r·cos(t) og g(t) = b + r·sin(t). Da cos og sin ikke fremgår to gange, må du nu kunne opstille c i 'dens rette form'.


Svar #4
29. maj kl. 12:57 af fiemn88

Det er læren som har oploadet spørgsmålet, men så må det betyde at det opstillinen er en fejl. 

tak for svar :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj kl. 12:59 af mathon

                                      \small \overrightarrow{c}(t)=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}+r\cdot \begin{pmatrix} \cos(t)\\\sin(t) \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj kl. 15:00 af Anders521

#4 Bed læreren om at rette fejlen, og at give eleverne besked om den.


Skriv et svar til: cirklens paramterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.