Fysik

Opgave 8 batterimodel

31. maj kl. 13:04 af fuckmath - Niveau: B-niveau

Et batteri har en hvilespænding på 4,5 V. Batteriet forbindes til en pære med resistansen 8,0 ohm når den lyser. Polspændingen er 4,35 V.

a) Bestem elementets indre resistans.

b) Bestem effekten, som afsættes i pæren og i batteriet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj kl. 14:44 af peter lind

a) Find strømmen i den ydre modstand af Ry*I = 4,35 V

Find dernæst den indre modstand af Ri*I = 4,5V-4,35V

b) Effekten = R*I2


Skriv et svar til: Opgave 8 batterimodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.