Matematik

Nulpunkter og andengradspolyomiet

01. juni kl. 14:03 af kokw - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der ved hvordan man gør?

 En anden måde at skrive andengradsfunktionen på er f (x) = a(x-x1) * (x - x2). Vis at x1 og x2 er nulpunkter for funktionen.??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni kl. 14:17 af Stevenfeldt

Hvis du sætter x1 og x2 i funktionen i stedet for x får du nemlig 0. 

f(x)=a(x1-x1)*(x2-x2) = 0 uanset, hvad x1 og x2 er, ifølge nulreglen. 


Svar #2
01. juni kl. 14:30 af kokw

Tak! Men hvordan viser jeg det grafisk? Det gætter jeg på jeg skal, medmindre at det svar er rigeligt? Tak på forhånd :)))


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni kl. 19:44 af Anders521

#2 

hvordan viser jeg det grafisk?

Du viser det grafisk ved at pege på de punkter, hvor din parabel skærer x-aksen. 1.koordinaterne til punkterne er så x1 og x2.  


Skriv et svar til: Nulpunkter og andengradspolyomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.