Eksamensforberedelse

Bør jeg indrage mere?

10. juni kl. 08:50 af Annicca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg skal kort gøre rede for principperende bag den termohaline cirkulation, hvorved jeg b.la. vælger at sige lidt om Golfstrømmen og Grønlandspumpne, idet de netop har særlgt stor betydnng for os her i Nordeuropa. 

Tænker I jeg måske kunne indrage noget mere/andet etc?

Min besvarelse lyder således:

Golfstrømmen transporterer nemlig det varme og saltrige vand fra ækvator mod Europas kyst – nordpå, hvor den afgiver varme til de koldere omgivelser – såsom til os i Danmark, hvorved vi derfor oplever en meget mere mildt klima – faktisk hele 7 gardere varmere, ift. vores breddegrader. Idet den varme overfalder havstrøm, afgiver varme til de koldere omgivelser, fordamper vandet, hvorved densiteten stiger, og det nu tunge kolde og saltrige vand falder mod bunden, og derefter søger tilbage mod syd, hvor cirkulation starter på ny.

Den anden havstrøm – Grønlandspumpen som en del af Golfstrømmen, er netop med til at cirkulerer samt afkøle den her varme strøm af vand der kommer nordpå via Golfstrømmen. Den del af det varme og saltrige vand der når Grønland vil nu fryse til is og salten vil udkrystalliseres, hvorved der dannes en dybvandsdannelse, hvor det kolde og saltrigevand synker til bunds pga. densitet forskellen – og dermed søger tilbage mod syd.  


Skriv et svar til: Bør jeg indrage mere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.