Matematik

WordMat

18. juli 2023 af MacbookM - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan løser jeg denne ligning i WordMat?

Løs ligningen: f′(x) = 10 for denne funktion

f(x) = x3+x2+2x+4


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2023 af MentorMath

Hej MacbookM

Vi differentierer funktionen f(x) = x+ x+ 2x + 4 og får f '(x) = 3x2 + 2x + 2. 

Løs herefter 3x2 + 2x + 2 = 10. Er ikke så kendt i Wordmat, men der bør være en kommando "solve" til at løse ligninger :) Håber det er til hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juli 2023 af MentorMath

#0

Hej igen - Alternativt, kan opgaven også løses i hånden - se vedhæftet billede.

Godaften


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juli 2023 af PeterValberg

#0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. juli 2023 af MacbookM

#3

#0

Hej,

Jeg har MacBook - det ved jeg ikke om det har nogen betydning.

Men jeg kan ikke få det til at fungere på min computer. Jeg har forsøgt at definere det som du har gjort, og når jeg trykker "løs ligning(er)", så sig er den "Vælger variabel x", når jeg trykker ok, så siger den "Problemet kunne ikke løses. Vil du prøve med en anden metode eller CAS-motor?"


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juli 2023 af ringstedLC

1. Få først denne ligning til at give løsningerne:

\begin{align*} 3x^2+2x+2 &= 10 &&\Rightarrow x=-2 \vee x=\tfrac{4}{3} \end{align*}

2. Med definition:

\begin{align*} f'(x):\! &=3x^2+2x+2 \\ f'(x)&= 10 &&\Rightarrow x=-2 \vee x=\tfrac{4}{3} \end{align*}

3. Differentiering af en defineret funktion på et nyt dokument:

\begin{align*} f(x):\! &=x^3+x^2+2x+4 \\ f'(x)&= 10 &&\Rightarrow x=-2 \vee x=\tfrac{4}{3} \end{align*}

Hvis disse ikke virker, så vedhæft et skærmbillede.


Svar #6
20. juli 2023 af MacbookM

#5

1. Få først denne ligning til at give løsningerne:

\begin{align*} 3x^2+2x+2 &= 10 &&\Rightarrow x=-2 \vee x=\tfrac{4}{3} \end{align*}

2. Med definition:

\begin{align*} f'(x):\! &=3x^2+2x+2 \\ f'(x)&= 10 &&\Rightarrow x=-2 \vee x=\tfrac{4}{3} \end{align*}

3. Differentiering af en defineret funktion på et nyt dokument:

\begin{align*} f(x):\! &=x^3+x^2+2x+4 \\ f'(x)&= 10 &&\Rightarrow x=-2 \vee x=\tfrac{4}{3} \end{align*}

Hvis disse ikke virker, så vedhæft et skærmbillede.

Tusinde tak for hjælpen! Det virker nu.


Skriv et svar til: WordMat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.