Matematik

Hjælp til Mat-B niveau

12. august 2023 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hvordan kan kvadratroden af a, blive til 2a? Jeg forstår ikke processen her. 

Kvadratroden af a, bliver ganget med 2*kvadratroden af a, og divideret med 2*kvadratroden af a. 


Svar #1
12. august 2023 af Markus2300

Kvadratroden af a, bliver ganget med 2*kvadratroden af a, og divideret med 2*kvadratroden af a. 

Jeg forstår at dette bliver gjort for at reducere, men kan ikke følge logikken. Kan nogen forklare den? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2023 af Anders521

#1 Det er fordi, der anvendes potensregneregler:


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2023 af MentorMath

#0

Skriv endelig, hvis der skal uddybes mere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \sqrt{a} &= \frac{\sqrt{a}}{1} \\ &= \frac{2\sqrt{a}\cdot \sqrt{a}}{2\sqrt{a}\cdot 1} &&\textup{Br\o ken forl\ae nges med }2\sqrt{a} \\ &=\frac{2a}{2\sqrt{a}} &&,\;\left ( \sqrt{a}\, \right )^2=a \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2023 af Eksperimentalfysikeren

Jeg havde ikke set det vedhæftede.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2023 af MentorMath

#0


Skriv et svar til: Hjælp til Mat-B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.