Kemi

Vandig opløsning, beregn pH af H3PO4

13. august kl. 22:02 af ronniemøller - Niveau: Universitet/Videregående

Hej
Sprg:
"En liter 0,200 M vandig opløsning af den triprote syre H3PO4 titreres med en 1,00 M vandig opløsning NaOH. Hvad er pH værdien efter tilsætning af 400 ml NaOH opløsning til H3PO4 opløsning?

For H3PO4 i vandig opløsning er K_a1 = 7,5*10^(-3), K_a2 = 6,2*10^(-8) og K_a3 = 4,8*10^(-13)"

Svaret (ifølge facit) skal give: 9,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august kl. 12:48 af M2023

#0. Man har titreret til HPO42-. Dette er en amfolyt og derfor er pH = 1/2·[(pK(H2PO4-) + pK(HPO42-)] = 

1/2·(7,2 + 12,7) = 10,0.


Skriv et svar til: Vandig opløsning, beregn pH af H3PO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.