Kemi

I en shampoo angiver vardeklartionen, at pH er 4,7. Beregn [H3O+] og [OH-]. Er shampoo sur eller basisk

14. august kl. 17:52 af l234e3w - Niveau: B-niveau

Hej er det nogen der kan hjælpe med at løse den?

I en shampoo angiver vardeklartionen, at pH er 4,7. Beregn [H3O+] og [OH-]. Er shampoo sur eller basisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august kl. 09:22 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{Ved }\mathbf{25\degree}C\\\\& \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}=10^{-4.7}=1.995\cdot 10^{-5}\;\mathrm{M}\\\\& \left [ OH^-\right]=\frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{1.995\cdot 10^{-5}\;\mathrm{M}}=5.013\cdot 10^{-10}\;\mathrm{M}\\\\& pH< 7\Leftrightarrow \textbf{sur }\textup{shampoo} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august kl. 15:24 af fefew3f32

tak for hjælpen


Skriv et svar til: I en shampoo angiver vardeklartionen, at pH er 4,7. Beregn [H3O+] og [OH-]. Er shampoo sur eller basisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.