Matematik

Hvordan finder man monotoniforholdet til denne funktion

20. august kl. 00:02 af HA2004 - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man monotoniforholdet til denne funktion(helst i n-spire). 

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august kl. 00:25 af SuneChr

Lav en tallinje som giver det bedste overblik

x      -3-\sqrt{2}            - 3              \sqrt{2}-3
 ------------|-----------------o----------------|----------→
g'(x)   +   0         -     ikke def.    -       0      +


Svar #2
20. august kl. 01:00 af HA2004

Hvordan vil du aflæse tallinjen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august kl. 01:23 af StoreNord

g er voksende i x-intervallet minus uendelig til  -3-√2, hvor den har et lokalt maksimum.
Derefter er den aftagende til  x=-3.
Den er også aftagende fra x=-3 til x=√2-3, hvor den har et lokalt minimum.
Derefter er den voksende indtil x=uendelig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august kl. 01:31 af StoreNord

----


Svar #5
20. august kl. 01:42 af HA2004

Mange tak:)


Skriv et svar til: Hvordan finder man monotoniforholdet til denne funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.