Kemi

Beregning af aktuel koncentra

26. august kl. 15:43 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Hej
Er der nogle, der kan genfortælle mig hvordan jeg beregner den aktuelle stofmængdekoncentration og måske lave et eksempel med forsøg 1?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august kl. 18:08 af Christianfslag

Den aktuelle stofmængdekoncentration af en given opløsning, noteret [A] for stof 'A', udregnes ved

[A]=\frac{n_{[A]}}{V_{oploesning}}

(såfremt du kender til stofmængden af stoffet 'A' og voluminet af den pågældende opløsning.

Hvis ikke den ovenstående forklaring er tilstrækkelig, så sig da gerne hvad der ikke forstås, og så vil jeg omforklare bedst muligt. Fortsat god dag.


Svar #2
26. august kl. 18:41 af SkolleNørd

#1

Den aktuelle stofmængdekoncentration af en given opløsning, noteret [A] for stof 'A', udregnes ved

[A]=\frac{n_{[A]}}{V_{oploesning}}

(såfremt du kender til stofmængden af stoffet 'A' og voluminet af den pågældende opløsning.

Hvis ikke den ovenstående forklaring er tilstrækkelig, så sig da gerne hvad der ikke forstås, og så vil jeg omforklare bedst muligt. Fortsat god dag.

Kan du måske hjælpe med at lave en beregning ved hjælp af de kendte værdier, som jeg har intastet for forsøg 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august kl. 18:44 af Christianfslag

#2
#1

Den aktuelle stofmængdekoncentration af en given opløsning, noteret [A] for stof 'A', udregnes ved

[A]=\frac{n_{[A]}}{V_{oploesning}}

(såfremt du kender til stofmængden af stoffet 'A' og voluminet af den pågældende opløsning.

Hvis ikke den ovenstående forklaring er tilstrækkelig, så sig da gerne hvad der ikke forstås, og så vil jeg omforklare bedst muligt. Fortsat god dag.

Kan du måske hjælpe med at lave en beregning ved hjælp af de kendte værdier, som jeg har intastet for forsøg 1?

Det ser ikke ud til, at du har indtastet nogen værdier. Jeg vil med glæde udarbejde et eksempel, hvis du sender et billede af opgaven.


Svar #4
26. august kl. 19:46 af SkolleNørd

Kan du hjælpe med at beregne og vise det for både oxinium og det andet stof (de to første forsøg)
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august kl. 07:44 af M2023

#4. Jeg indsætter et billede af opgaven. Vi er nød til at kende de formelle koncentrationer af HCl eller Na2S2O3.

Vedhæftet fil:2075667.jpg

Svar #6
27. august kl. 12:15 af SkolleNørd

#5
#4. Jeg indsætter et billede af opgaven. Vi er nød til at kende de formelle koncentrationer af HCl eller Na2S2O3.


Hvorfan finder man den formelle koncentration? Er det det med “M”?

Svar #7
27. august kl. 13:19 af SkolleNørd

#5
#4. Jeg indsætter et billede af opgaven. Vi er nød til at kende de formelle koncentrationer af HCl eller Na2S2O3.

Disse info mht. hvor mange ml af den specifikke mol?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august kl. 14:26 af M2023

#7. Jeg indsætter et beskåret billede.

Vedhæftet fil:2075693.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #9
27. august kl. 14:38 af M2023

#5. Spørgsmål 1:

\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{n(H_3O^+)}{V(opl\o sning)}=\frac{c(HCl)\cdot V(HCl)}{V(H_2O)+V(HCl)+V(Na_2S_2O_3)}

\left [ S_2O_3^{2-} \right ]=\frac{n(S_2O_3^{2-})}{V(opl\o sning)}=\frac{c(Na_2S_2O_3)\cdot V(Na_2S_2O_3)}{V(H_2O)+V(HCl)+V(Na_2S_2O_3)}


Svar #10
27. august kl. 17:43 af SkolleNørd

#9
#5. Spørgsmål 1:


Kan du kave et beregning som eksmepel med forsøg 1? Jeg er totalt forvirrret med de bogstaver og har det bemmere med et eksempel med det data,

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august kl. 18:43 af M2023

#10. Forsøg nr. 1:

\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{c(HCl)\cdot V(HCl)}{V(H_2O)+V(HCl)+V(Na_2S_2O_3)} =

\frac{(0,40 \;M)\cdot (10\;mL)}{(0+10,0+10,0)\;mL} =\frac{(0,40 \;M)\cdot 10}{20,0} =0,20\;M

\left [ S_2O_3^{2-} \right ]=\frac{c(Na_2S_2O_3)\cdot V(Na_2S_2O_3)}{V(H_2O)+V(HCl)+V(Na_2S_2O_3)}=

\frac{(0,40 \;M)\cdot (10\;mL)}{(0+10,0+10,0)\;mL} =\frac{(0,40 \;M)\cdot 10}{20,0} =0,20\;M


Svar #12
27. august kl. 18:57 af SkolleNørd

#11

#10. Forsøg nr. 1:

\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{c(HCl)\cdot V(HCl)}{V(H_2O)+V(HCl)+V(Na_2S_2O_3)} =

\frac{(0,40 \;M)\cdot (10\;mL)}{(0+10,0+10,0)\;mL} =\frac{(0,40 \;M)\cdot 10}{20,0} =0,20\;M

\left [ S_2O_3^{2-} \right ]=\frac{c(Na_2S_2O_3)\cdot V(Na_2S_2O_3)}{V(H_2O)+V(HCl)+V(Na_2S_2O_3)}=

\frac{(0,40 \;M)\cdot (10\;mL)}{(0+10,0+10,0)\;mL} =\frac{(0,40 \;M)\cdot 10}{20,0} =0,20\;M

Hvad med 2? der er forskellige data i den?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. august kl. 19:07 af M2023

#12. Forsøg nr. 2:

\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{(0,40 \;M)\cdot (10,0\;mL)}{(5,0+10,0+5,0)\;mL} =\frac{(0,40 \;M)\cdot 10,0}{20,0} =0,20\;M

\left [ S_2O_3^{2-} \right ]=\frac{(0,40 \;M)\cdot (5,0\;mL)}{(5,0+10,0+5,0)\;mL} =\frac{(0,40 \;M)\cdot 5,0}{20,0} =0,10\;M


Svar #14
27. august kl. 19:10 af SkolleNørd

#13

#12. Forsøg nr. 2:

\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{(0,40 \;M)\cdot (10,0\;mL)}{(5,0+10,0+5,0)\;mL} =\frac{(0,40 \;M)\cdot 10,0}{20,0} =0,20\;M

\left [ S_2O_3^{2-} \right ]=\frac{(0,40 \;M)\cdot (5,0\;mL)}{(5,0+10,0+5,0)\;mL} =\frac{(0,40 \;M)\cdot 5,0}{20,0} =0,10\;M

Jeg forstår ikke hvordan regner du ''(0,40 M)*10,0''? og det giver 0,20, når det burde og være 0,4/20,0, for st det giver 0,20 mol?

Hvordan beregner man dog det i hånden<7lommerregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august kl. 14:21 af M2023

#14. Prøv eventuelt dette i stedet:

\\\left [ H_3O^+ \right ]=(0,40 \;M)\cdot\frac{ 10,0\;mL}{(5,0+10,0+5,0)\;mL} =(0,40 \;M)\cdot \frac{10,0\;mL}{20,0\;mL} =

(0,40\cdot \tfrac{1}{2})\; M=0,20 \;M


Skriv et svar til: Beregning af aktuel koncentra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.