Matematik

Bestem førstekoordinaten til hvert af parablens skæringspunkter med førsteaksen

27. august kl. 01:17 af linehh98 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave UDEN HJÆLPEMIDLER UDOVER FORMELSAMLING

En parabel er graf for funktionen 

p(x)=x^2-10x+24

Bestem førstekoordinaten til hvert af parablens skæringspunkter med førsteaksen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august kl. 09:33 af mathon

                              \begin{array}{llllll} x^2-10x+24=0\\\\ x=\frac{-(-10)\mp\sqrt{(-10)^2-4\cdot 1\cdot 24}}{2\cdot 1}\\\\ x=\frac{10\mp\sqrt{100-96}}{2}\\\\ x=\frac{10\mp\sqrt{4}}{2}\\\\ x=\frac{10\mp2}{2}\\\\x=\left\{\begin{matrix} 4\\6 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august kl. 17:16 af AMelev

Bliv bedsteven med din formelsamling.
Side 15 (76) og/eller side 17 (81).


Svar #3
27. august kl. 19:21 af linehh98

Mange gange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten til hvert af parablens skæringspunkter med førsteaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.