Matematik

Bestem t, så a og b er parallelle?

27. august kl. 21:52 af linehh98 - Niveau: A-niveau

JEG HAR VEDHÆFTET ET BILLEDET AF OPGAVEN DA JEG IKKE KUNNE TASTE DEN IND

UDEN HJÆLPEMIDLER UDOVER FORMELSAMLINGEN

I et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b givet ved 

Bestem t, så a og b er parallelle?

Vedhæftet fil: Unavngivet dokument-4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august kl. 22:23 af ringstedLC

To vektorer er parallelle, når deres determinant er ... Se formlerne (60) og (58).

NB. Brug ikke store bogstaver, skriv beskrivende titler og vedhæft meget gerne billedfiler!


Svar #2
27. august kl. 23:06 af linehh98

Jeg har kigget på formlerne men de giver ikke mening 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august kl. 23:39 af ringstedLC

\begin{align*} \vec{a} \parallel \vec{b}\Leftrightarrow \textup{det}\bigl(\vec{a},\vec{b}\bigr) &={\color{Red} 0}=a_1b_2-a_2b_1 &&\textup{formlerne (60) og (58)} \\ 0 &=3\cdot 8-t\cdot 2\;,\;\vec{a}=\binom{3}{t}\;,\;\vec{b}=\binom{2}{8} \\t &= ...\end{align*}

Kontrol: Tegn vektorerne med værdien af t indsat.


Svar #4
28. august kl. 12:33 af linehh98

Jeg har løst den mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem t, så a og b er parallelle?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.