Matematik

Hjælp til funktion

31. august 2023 af Blintzuzu

Jeg kan ikke finde ud af opgaven.

En funktion "f" er givet ved: f(x)=-3x+4

Opgaven er:

Bestem f(x)=10


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2023 af mathon

              \small \small \begin{array}{llllll} f({\color{Red} x})=-3\cdot {\color{Red} x}+4\\\\ f({\color{Red} 10})=? \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2023 af StoreNord

Hvis dét der står på højre side af lighedstegnet er 10, hvad er så x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2023 af Anders521

#1 Sidste linje skal slettes, da det ikke er en funktionsværdi der efterspørges.

#0 At bestemme f(x) = 10 svarer til at løse ligningen -3x + 4 = 10. Hvad skal ganges med tallet -3 og derefter lægge tallet 4, så resultatet bliver 10?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2023 af mathon

              \small \begin{array}{llllll}\textbf{Rettelse:}\\& f( x)=-3\cdot x+4=10\\\\& -3x=10-4=6\\\\& x=\frac{6}{-3}=-2 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.