Matematik

Find laveste punkt på eksponentiel funktion

01. september 2023 af clutterghost - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg det laveste punkt på en exponentiel funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2023 af ringstedLC

Ekstrema kan bestemmes med diff.-regning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2023 af mathon

            \small \begin{array}{llllll}&& f(x)=b\cdot a^x\\\\&& f{\, }'(x)=\ln(a)\cdot \left (b\cdot a^x \right )=\ln(a)\cdot f(x)\neq 0\qquad \textup{da }a^x=e^{x\cdot \ln(a)}\neq 0 \\\\ \textup{hvorfor et}&&\textup{laveste punkt ikke findes.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2023 af SuneChr

# 0
bax → 0 for x →   \infty    0 < a < 1
bax → 0 for x → - \infty          a > 1
x-aksen er asymptote til funktionen og grænseværdien er 0, men er ikke laveste punkt. 


Skriv et svar til: Find laveste punkt på eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.