Matematik

Er min udregning god nok?

09. september 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

hej er i gang med en aflveering, hvor jeg er kommet i tvivl om min udregning er god nok - jeg skal tydeligt vise, hvordan jeg kommer frem til svaret. 

Billede af vedhæftet af både opgaveformuleringen samt min besvarelse. 

På forhånd tak. 

Go' weekend :-) 


Svar #1
09. september 2023 af hfstudentt

Min besvarelse:


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2023 af MentorMath

Hej,

Nydeligt og næsten korrekt...

Du har byttet om på y1 og y:)

God weekend


Svar #3
09. september 2023 af hfstudentt

TUSINDE tak for svar!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2023 af MentorMath

Rettelse! Lidt sent på aftenen :)


Svar #5
09. september 2023 af hfstudentt

Hvor? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2023 af MentorMath

Resultatet bliver det samme, men vi skal jo finde y2 og ikke y1. Som jeg skrev først er resultatet helt korrekt, men du har byttet rundt på y2 og y1 (se billag). Bare så din lærer ikke "slår" ned på det :)


Svar #7
09. september 2023 af hfstudentt

Arh, ja, nu ser jeg det. Tusinde tak for rettelsen!

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2023 af MentorMath

Selv tak og undskyld forvirringen


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2023 af ringstedLC

#1:


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2023 af ringstedLC

#10:

Når du skriver en forklaring, bør den være konsekvent og fyldestgørende:

\begin{align*} &12=\frac{32-y_1}{3} \\ &\textup{Vi\,ganger 3\,p\aa\,begge\,sider\textbf{\,af\;lighedstegnet}\,for\,at\,isolere\,}32-y_1\textup{\,s\aa ledes:} \\ &3\cdot 12=32-y_1 \\ &36=32-y_1 \\ &\textup{Tr\ae k 32 fra\,p\aa\,begge\,sider\,af\;lighedstegnet\textbf{\,og\,gang\,med\,-1} s\aa ledes:} \\ &y_1=32-36 \\&y_1=-4 \end{align*}

Du har også byttet om på x1 og x2:

\begin{align*} &12=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{y_2-32}{2-5}=\frac{y_2-32}{-3} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2023 af ringstedLC

Alternativt:

\begin{align*} \overset{\textup{Hint}}{\overbrace{a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}}}=\frac{\Delta y}{\Delta x} &= 12 &&\Rightarrow \Delta y=12\cdot \Delta x \\ x_2-x_1=\Delta x &= 2-5=-3 &&\Rightarrow \Delta y=12\cdot (-3)=-36 \\ y_2-32=\Delta y &= -36 \\y_2 &= -36+32 \\y_2&=-4 \end{align*}


Skriv et svar til: Er min udregning god nok?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.