Matematik

Bestemme koordinaterne til vektor a således at.... (Haster)

16. september kl. 12:03 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, som kan hjælpe med at forklare hvordan jeg bestemme koordinaterne ved hjælp af regler osv. indenfor det med vektor?

Jeg vedhæfter opgaven herunder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september kl. 12:29 af ringstedLC


Svar #2
16. september kl. 12:37 af SkolleNørd

#1

Ja,det er den opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september kl. 12:38 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \vec{a}+3\cdot \binom{7}{2} &= \binom{10}{7} \\ \binom{a_1}{a_2}+\binom{3\cdot 7}{3\cdot 2} &= \binom{10}{7} &&\textup{formel (46)} \\ \binom{a_1}{a_2} &= \binom{10}{7}-\binom{21}{6} \\ &= \binom{10-21}{7-6} &&\textup{formel (48)} \\\binom{a_1}{a_2} &=\binom{...}{...}\end{align*}


Svar #4
16. september kl. 13:19 af SkolleNørd

#3

a)

\begin{align*} \vec{a}+3\cdot \binom{7}{2} &= \binom{10}{7} \\ \binom{a_1}{a_2}+\binom{3\cdot 7}{3\cdot 2} &= \binom{10}{7} &&\textup{formel (46)} \\ \binom{a_1}{a_2} &= \binom{10}{7}-\binom{21}{6} \\ &= \binom{10-21}{7-6} &&\textup{formel (48)} \\\binom{a_1}{a_2} &=\binom{...}{...}\end{align*}

\binom{-11}{1}?

Du må da ikke gange 3 med 6 dog? Det er jo ikke fiølge brøkreglerne ''lovligt'', da du kun må gange det ind i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september kl. 13:26 af mathon

Hvor ganges 3 med 6 i #3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september kl. 13:33 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}&\textup{Vektor:}&& 3\cdot \begin{pmatrix} 7\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\cdot 7\\ 3\cdot 2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 21\\6 \end{pmatrix}\\ \textup{men}\\\\& \textup{br\o k}&&3\cdot \frac{7}{2}=\frac{3\cdot 7}{2}=\frac{21}{2} \end{array}
.

Bland ikke vektorregning sammen med brøkregning.


Svar #7
17. september kl. 12:18 af SkolleNørd

#5

Hvor ganges 3 med 6 i #3?

Jeg mente 3*7*


Skriv et svar til: Bestemme koordinaterne til vektor a således at.... (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.