Matematik

2. gradspoylinomium (finde a, c og d (diskriminanten)

17. september kl. 12:25 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe med at forklare og vise hvordan jeg finder de værdier i den følgende opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september kl. 12:57 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september kl. 12:57 af ringstedLC

a) Du skal finde fortegnene, - ikke værdierne, for ac og d.

- Brug din viden om fortegnet af a, når parablens grene "vender opad".

- Når fortegnet af a kendes, haves toppunktets 1. koordinat:

\begin{align*} x_T &>0 \\ \frac{-b}{2\,a} &>0 \Rightarrow b\;...\;0 \end{align*}

- Parablens skæring med y-aksen = (0,c)

Brug din viden om fortegnet af d og antallet af rødder.


Svar #3
17. september kl. 13:01 af SkolleNørd

#2

a) Du skal finde fortegnene, - ikke værdierne, for ac og d.

- Brug din viden om fortegnet af a, når parablens grene "vender opad".

- Når fortegnet af a kendes, haves toppunktets 1. koordinat:

\begin{align*} x_T &>0 \\ \frac{-b}{2\,a} &>0 \Rightarrow b\;...\;0 \end{align*}

- Parablens skæring med y-aksen = (0,c)

- Brug din viden om fortegnet af d og antallet af rødder.

Jeg forstår ikke det med de tegn der er efter ''når fortgenet af a kendes, haves toppunktets 1. koordinat?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september kl. 13:25 af ringstedLC

Det er et ulighedstegn, der betyder større end.


Svar #5
17. september kl. 13:33 af SkolleNørd

#4

Det er et ulighedstegn, der betyder større end.

men a er positiv? c er negativ? D er positiv? Hvad skal jeg nu gøre med den viden? Jeg kender jo ikke tal (værdien)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september kl. 13:46 af ringstedLC

Ja, ja og ja. Og du skal finde fortegnene! Læs opgaven (og svarerne).

Brug så fortegnet for a til at bestemme fortegnet for b.


Svar #7
17. september kl. 15:33 af SkolleNørd

#2

a) Du skal finde fortegnene, - ikke værdierne, for ac og d.

- Brug din viden om fortegnet af a, når parablens grene "vender opad".

- Når fortegnet af a kendes, haves toppunktets 1. koordinat:

\begin{align*} x_T &>0 \\ \frac{-b}{2\,a} &>0 \Rightarrow b\;...\;0 \end{align*}

- Parablens skæring med y-aksen = (0,c)

- Brug din viden om fortegnet af d og antallet af rødder.

læs opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september kl. 16:37 af Anders521

#7 ... Beder du SP-hjælperen ringstedLC om at læse opgaven? 


Skriv et svar til: 2. gradspoylinomium (finde a, c og d (diskriminanten)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.