Matematik

Bestemme løsning til differentialligning, Vejen til Matematik A2, Opgave 302, Side 244, ( Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

17. september kl. 14:05 af ca10 - Niveau: A-niveau

Opgave 302. Undersøg om funktionen f ( x ) = 2e2x  - 1 er løsning til differentiallingen

y' - 2y = 5

Mit forsøg

y' -2y = 5

( 2e2x  - 1 )' - 2 • 2e2x - 1 = 5

2 • 2e2x - 1  - 4e2x  - 1     = 5

4e2x  - 1  - 4e2x - 1          =  5

                             0       ≠  5

I facitlisten side 395 er svaret f er ikke løsning.

Mit spørgsmål er, er min undersøgelse foretaget korrekt?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september kl. 14:30 af peter lind

Ja og du får da også at f(x) ikke er løsning


Svar #2
17. september kl. 15:50 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Bestemme løsning til differentialligning, Vejen til Matematik A2, Opgave 302, Side 244, ( Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.