Matematik

Forskrift

20. september kl. 21:35 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave -billede er opgaveformulering er vedhæftet. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september kl. 21:46 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september kl. 21:49 af ringstedLC

Eksporten falder med en fast procentdel pr. fast tidsdel. Begyndelsesværdien (år 0) kendes.

Kom med et bud!


Svar #3
20. september kl. 21:57 af hfstudentt

Mit eneste bud ville være: f(x)= 11*(1+0,021^8)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september kl. 22:28 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= 11\cdot \bigl(1+0.021)^{{\color{Red} x}} \end{align*}

er en stigende/tiltagende funktion, da fremskrivningsfaktoren er større end 1.

Når der er tale om en aftagende funktion, skal den være mindre end 1 (og større end 0).


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september kl. 22:33 af ringstedLC

De 8 år som nævnes, er en betingelse eller et kriterie for forskriften:

\begin{align*} f(x) &= (...)\;,\;0\leq x\leq 8 \end{align*}

Husk at 2008 svarer til år 0 i forskriften og at x er antal år efter 2008.


Svar #6
21. september kl. 10:38 af hfstudentt

Jeg er vist kommet frem til resulataet, som er : f(x)=11*0,978 

Hvor jeg så har brugt denne formel: a=1+(-0,021)=0,979 

Men jeg forstår stadig ikke hvad: 0≤x≤8 betyder? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september kl. 15:20 af mathon

\small f(x)=11\mathrm{mio. }\cdot 0.979^x\qquad 0\leq x \leq 8\qquad (\textup{fra og med 2008 til og med 2016})


Svar #8
21. september kl. 15:23 af hfstudentt

Tror du, det vil give mening, at forklare det således:

I denne her forbindelse er det passende med 0X<8 derimod er relavant idet vi netop i opgaven skal frem til eksporten af kaffe i de 8 år efter 2008

Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.