Matematik

Bestem arealet af trekant ABC. når x=3.

21. september kl. 19:46 af CarlElias - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af at løse denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september kl. 21:35 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september kl. 21:55 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&& \widehat{\overrightarrow{AB}}=\begin{pmatrix} x-4\\0 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{AC}=\begin{pmatrix} -x\\2-x \end{pmatrix}\\&\textup{med } x=3\\&&\widehat{\overrightarrow{AB}}=\begin{pmatrix} -1\\0 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{AC}=\begin{pmatrix} -3\\-1 \end{pmatrix}\\\\&&A_{\textup{trekant}}=\frac{1}{2}\cdot \left |\widehat{\overrightarrow{AB}}\cdot \overrightarrow{AC} \right | \end{array}


Svar #3
21. september kl. 22:38 af CarlElias

Hvorfor er det du får x-4 når der i opgaven står at B(x, 4-x) Vil det så ik være 1 istedet for -1


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september kl. 23:01 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \textup{det}\bigl(\vec{a},\vec{b}\bigr) &= a_1b_2-a_2b_1 &&\textup{formel (58)} \\ A(x) &= (x-4)\cdot (2-x)-0\cdot (-x)\;,\;0<x<4 \\ \textup{Optimering}:\\ A'(x)=0 &= (...)\Rightarrow x_0=...\\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september kl. 23:07 af ringstedLC

#3:

\begin{align*} \overrightarrow{AB} &= \binom{x-x}{(4-x)-0}=\binom{0}{4-x}\Rightarrow \widehat{\overrightarrow{AB}}=\binom{{\color{Red} -}(4-x)}{0} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september kl. 07:41 af ringstedLC

#4 Ups:

A(x)={\color{Red} \frac{1}{2}}\cdot \Bigl|(x-4)\cdot (2-x)-0\cdot (-x)\Bigr|\;,\;0<x<4


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september kl. 15:40 af M2023

#0. Sæt O = (0,0). Grundlinje = |AB| = 4 - x, højde = |OA| = x. Dermed er arealet af trekanten 0,5·(4 - x)·x = 2·x - 0,5·x2. Denne parabel har toppunkt for x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september kl. 19:04 af mathon

#0
        Bemærk:
                            \small \widehat{\overrightarrow{AB}}\cdot \overrightarrow{AC}=det\left ( \overrightarrow{AB},\overrightarrow{AC} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september kl. 22:05 af ringstedLC

Det går da ikke særligt godt i dag:

\begin{align*} A(x) &= \frac{1}{2}\cdot \Bigl|\textup{det}\Bigl(\overrightarrow{AB}, \overrightarrow{AC}\bigr)\Bigr| \;,\;0<x<4 \\ &= \frac{1}{2}\cdot \Bigl|\bigl(x-x\bigr)\cdot \bigl((2-x)-0\bigr)-\bigl((4-x)-0\bigr)\cdot \bigl(0-x\bigr)\Bigr| \\ A(x) &= -\tfrac{1}{2}x^2+2x \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem arealet af trekant ABC. når x=3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.