Kemi

beregn stoffmængder i en ligevægt

26. september kl. 01:19 af sofiabanana - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave i kemi, som jeg ikke kan finde ud af. Opgaven lyder sådan:

i en beholder på 120L findes 5,0 mol H2(g) og 10,2 mol I2(g) og intet andet. Temperaturen er 20C

a) Beregn de to gassers partialtryk

Her har jeg brugt idealgasligningen og fået resultaterne til:

p(H2)=1.0155bar

p(I2)=2.07166bar

Opgaven går så videre og siger

Beholderen opvarmes til 560C hvorved følgende ligevægt indstiller sig:

H2 + I2 <---> 2HI

ved ligevægt bestmmes stofmængden af HI i beholderen til 9,2mol.

b)beregn stofmængderne n(H2) og n(I2) ved ligevægt

Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne stofmængderne af reaktanterne ud når jeg ikki ved hvad Kc ved 560C er. Jeg tror ikke det er så simpelt som at dividere 9.2mol med to og at stofmængderne begge bliver 4,6 mol right?

Alt hjælp er velkommen

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september kl. 07:49 af mathon

Koefficienterne i ligevægtsreaktionen
giver dig:
                    molantallene:
                                                    \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|}\hline \mathrm{\mathbf{n(H_2)}}&\mathrm{\mathbf{n(I_2)}}&\mathrm{\mathbf{n(HI)}}\\ \hline 5.0-\frac{9.2}{2}&10.2-\frac{9.2}{2}&9.2\\ \hline \end{array}             


Skriv et svar til: beregn stoffmængder i en ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.