Matematik

Beskriv forskriften for andengradspolynomium - med hjælpemidler

01. oktober 2023 af Hans2004 - Niveau: A-niveau

Er det nok bare at forklare om værdierne bliver positive eller negative når det gælder ax^2, bx og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2023 af ringstedLC

#0: Nej, du skal bestemme forskriften udfra oplysningerne.


Svar #3
01. oktober 2023 af Hans2004

#2 Okay, tak!
ax^2 = ?
bx = ?
C = 0 for den skærer i origo

Hvordan finder man så a og b

#0: Nej, du skal bestemme forskriften udfra oplysningerne.

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2023 af ringstedLC

#3: Ja, raketten starter i jordhøjde.

Brug toppunktsformlen på T og den anden rod til at opstille to ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& f(x)=a\cdot \left ( x-0 \right )\cdot (x-2400)=a\cdot x\cdot (x-2400)\\\\&& f(1200)=560=a\cdot 1200\cdot \left ( 1200-2400 \right )=a\cdot 1200\cdot\left ( -1200 \right )\\\\&& 560=-1440000\cdot a\\\\&& a=\frac{560}{-1440000}=-\frac{7}{18000}\\& \textup{hvoraf:}\\&&f(x)=-\frac{7}{18000}\cdot x\cdot \left (x-2400 \right )\\\\&& f(x)=-\frac{7}{18000}\cdot x^2+\frac{14}{15}x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2023 af jl9

Du kender y-værdi af toppunktet og kan bruge toppunkts formel

Du kender den anden x-værdi for hvornår f(x)=0


Skriv et svar til: Beskriv forskriften for andengradspolynomium - med hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.