Matematik

Redegør for en ligning? (haster)

05. oktober 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med a, så b og så c? Jeg skal gøre det i maple.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2023 af M2023

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2023 af ringstedLC

a) Bør du have idé om efter hjælpen i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2077609

b) Maksimal bredde er afstanden mellem x-koordinaterne af skæringerne mellem en linje med ligningen y = 3.2 og parablen.

c) Bestem y, når x = 2.5 og sammelign med højden lastbilen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2023 af M2023

#0. a) Du har et koordinatsystem og tre punkter på kurven i dette system: (x,y) = (-10, 0), (x,y) = (0;4,3) og (x,y) = (10, 0). Disse punkter passer til formlen, idet: -0,043·(-10)2 + 4,3 = 0, -0,043·02 + 4,3 = 4,3 og -0,043·102 + 4,3 = 0. Dermed er fomlen forskriften for polynomiet i det pågældende koordinatsystem.

b) Man skal løse y(x) = 3,2, der giver: x = ±10√[11/43] og dermed bredden: 20√[11/43] ≈ 33,17.

c) Man skal undersøge om y(1,25) > 4. Man får: y(1,25) = 4,23. Dermed er tunellen høj nok.


Skriv et svar til: Redegør for en ligning? (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.