Kemi

Formel for at finde den aktuel stofmæekocnetration for en korresponderende base??haster

29. oktober 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er det nedenstående korrekt, hvis man vil beregne den aktuelle stofmængdekocenetration af en korreponderene base af en syre?

Brug pH-værdien til at beregne hydrogenionkoncentrationen ([H+]) for en syre eller hydroxidionkoncentrationen ([OH-]) for en base ved hjælp af følgende formler:

For en syre: [H+] = 10^(-pH)
For en base: [OH-] = 10^(14 - pH)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2023 af Sveppalyf (Slettet)

pH = -log[H+]  <=>

[H+] = 10-pH

Den har du rigtig.

pOH = -log[OH-]  <=>

[OH-] = 10-pOH

Så kan vi bruge at

pH + pOH = 14

som giver

pOH = 14 - pH

Dette indsætter vi

[OH-] = 10-(14 - pH)  <=>

[OH-] = 10pH - 14

Du har altså en fortegnsfejl.


Skriv et svar til: Formel for at finde den aktuel stofmæekocnetration for en korresponderende base??haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.