Matematik

Find højden af den lange side

30. oktober 2023 af stratofyr - Niveau: 8. klasse

Jeg er i gang med en opgave som jeg ikke helt forstår. Den lyder sådan:

Olivia har også læst, at forholdet mellem skærmens længste og korteste side er 16:9. Hun gætter på, at den korteste side er ca. 5 cm. Undersøg med beregning og eller tegning, om det er rigtigt, at den korteste side er ca. 5 cm, når skærmstørrelsen er 4,0 tommer, og når forholdet mellem skærmens længste og korteste side er 16:9.

Hvad betyder "Forholdet mellem skærmens længste og korteste side er 16:9"? det giver ingen mening for mig, og jeg er fuldstændig blank for ideer.

Jeg så nogen andre på hjemmesiden der havde præcis det samme problem, https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1774321

På forhånd tak, Mvh. en temmelig forvirret elev.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2023 af Eksperimentalfysikeren

Det betyder, at længde/bredde = 16/9

Forholdet mellem to størrelser, a og b er a/b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{Pythagoras:}\\&& \left (4.0\cdot 2.54 \right )^2=x^2+\left ( \frac{16}{9} x\right )^2\\\\&& 103.226=x^2+3.16049x^2=4.16049x^2\\\\\\&& x=\sqrt{\frac{103.226}{4.16049}}=4.981\approx 5.0 \end{}


Svar #3
30. oktober 2023 af stratofyr

Kunne i måske sætte nogen flere ord på? jeg er ikke så god til matematik...


Svar #4
30. oktober 2023 af stratofyr

Det sgu ligemeget! Fandt ud af det til sidst

Tak for alle forslagene


Skriv et svar til: Find højden af den lange side

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.