Fysik

fysik og kemi eksamen

01. november 2023 af malou5152 - Niveau: C-niveau

jeg skal op til eksamen i fysik kemi om et par timer.

men jeg er lost

i fysik skal vi kunne denne form udenad: ΔE = m * c * ΔT

kan nogen forklare mig hvad formen hedder og hvad alle enhederne står for? og hvad man eventuelt bruger den til

det ville virkelig være en stor hjælp

tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2023 af mathon

             \begin{array}{llllll} \Delta E\textup{ er legemets energi\ae ndring, som m\aa les i }\textbf{J}\\\\ m \textup{ er legemets masse, som m\aa les i }\textbf{kg}\\\\ c\textup{ er legemets specifikke varmekapacitet, som m\aa les i }\mathbf{\frac{J}{kg\cdot K}}\\\\ \Delta T\textup{ er legemets temperatur\ae ndring, som m\aa les i }\textbf{K}. \end{}


Svar #2
01. november 2023 af malou5152

mange tusind takkk

men hvad bruger man formen til? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2023 af mathon

Til beregning af energiændring ved opvarmning eller afkøling.


Svar #4
01. november 2023 af malou5152

okay, tak!


Skriv et svar til: fysik og kemi eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.