Matematik

Andengradspolynomier - Find b og c

02. november 2023 af Haamderdenknapsåkloge - Niveau: B-niveau

Jeg sidder lige nu med en matematikopgave, som jeg virkelig ikke kan finde ud af. Opgaven lyder:

Bestem tallene b og c. 

Et andengradspolynomie er givet ved: g(x)=2x^2+bx+c

Jeg ved at g'(x)=4x+b og at g'(1)=4*1+b=-2 dvs at b må være -6. Så vores andengradspolynomie kommer nu til at hedde g(x)=2x^2-6x+c. 

Hvordan finder jeg min værdi for c? Er virkelig lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2023 af Eksperimentalfysikeren

Der må være en oplysning mere.


Svar #2
02. november 2023 af Haamderdenknapsåkloge

Grafen g(x) har en tangent i samme funkt som en graf der hedder f(x)=-x^2. Jeg har udregnet tangentligningen i punktet f til at være y=-2x+1

f'(x)=-2x

f'(1)=-2

f(1)=-1 

Det er de informationer jeg har 


Svar #3
02. november 2023 af Haamderdenknapsåkloge

#1

Der må være en oplysning mere.

Grafen g(x) har en tangent i samme funkt som en graf der hedder f(x)=-x^2. Jeg har udregnet tangentligningen i punktet f til at være y=-2x+1

f'(x)=-2x

f'(1)=-2

f(1)=-1 

Det er de informationer jeg har


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2023 af peter lind

Grafen g(x) har en tangent i samme funkt som en graf der hedder f(x)=-x^2  I hvilket punkt?

tangentligningen i punktet f   ???  Det er noget sludder. f er en funktion ikke et punkt

Læg den originale opgave ind helst som en billedfil men en pdf fil kan også bruges


Svar #5
02. november 2023 af Haamderdenknapsåkloge

Kan godt se at det var noget mærkeligt jeg fik skrevet. Her er opgave 1 

#4

Grafen g(x) har en tangent i samme funkt som en graf der hedder f(x)=-x^2  I hvilket punkt?

tangentligningen i punktet f   ???  Det er noget sludder. f er en funktion ikke et punkt

Læg den originale opgave ind helst som en billedfil men en pdf fil kan også bruges


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2023 af peter lind

spørgsmål a har slet ikke noget med g(x) at gøre. Du skal bare bruge formel 130 side 24 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2023 af ringstedLC

#5

a) er rigtig. 

#2

Grafen g(x) har en tangent i samme funkt som en graf der hedder f(x)=-x^2. 

Det vil sige at:

\begin{align*} f(1) &= g(1)\Rightarrow c=... \end{align*}


Skriv et svar til: Andengradspolynomier - Find b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.