Kemi

Omregning af protein koncentration til g/100g

06. november kl. 08:47 af Annefragrønnebakken - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har, i relation til et forsøg, beregnet protein koncentration til 14,47 mg/mL i mælk, men skal have omregnet dette til g/100g. Hvordan gør man det? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november kl. 08:53 af mathon

Brug:
             mælks densitet er tilnærmelsesvis lig med vands densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november kl. 08:57 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll} 14.47\;\mathrm{\frac{mg}{mL}}=14.47\;\mathrm{\frac{mg}{g}}=1447\;\mathrm{\frac{mg}{100 \; g}}=1.447\;\mathrm{\frac{g}{100\; g}} \end{}


Svar #3
06. november kl. 09:07 af Annefragrønnebakken

Tak! 

Er der en anden metode, hvor man kan bruge mælkens vægt til omregningen?

Mælkens vægt er 10,031 g.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november kl. 09:11 af mathon

Brug
          volumen af de 10.031 g mælk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november kl. 08:21 af mathon

Glem #4

                    10.031g mælk indeholder 14.47 mg protein
                    \small 1 g mælk indeholder \small \frac{14.47\cdot 10^{-3}\;\mathrm{g}}{10.031\;\mathrm{g}}\textup{ protein}

                    \small 100 g mælk indeholder \small \small \frac{14.47\cdot 10^{-3}\;\mathrm{g}}{10.031\;\mathrm{g}}\cdot 100 \;\mathrm{g} \textup{ protein}=0.144\;\mathrm{g}

dvs
                   \small 0.144\;\mathrm{\frac{g}{100\;g}}


Svar #6
08. november kl. 08:55 af Annefragrønnebakken

Tusind tak! 

Hvorfor ganger du med 10^-3 i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november kl. 09:03 af mathon

#6
             \small 1\;\mathrm{mg}=10^{-3}\;\mathrm{g}


Skriv et svar til: Omregning af protein koncentration til g/100g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.