Matematik

Bestem koordinaterne til punkter på cirklen

07. november 2023 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig igennem følgende to spørgsmål?

Jeg har, at \left|\vec{F}_t\right|=1472,0.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{j)}\\& 2\cdot\left ( \left | \overrightarrow{F_1} \right |\cdot \cos(30\degree) \right )=1472\;\mathrm{N}\\\\& \left | \overrightarrow{F_1} \right |\cdot \cos(30\degree)=736\;\mathrm{N}\\\\& \left | \overrightarrow{F_1} \right |=\left | \overrightarrow{F_2} \right |=\frac{736\;\mathrm{N}}{\cos(30\degree)}=849.86\;\mathrm{N} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{k)}\\& \overrightarrow{F_1}=\left | \overrightarrow{F_1} \right |\cdot \begin{pmatrix} \cos\left (120\degree \right )\\\sin\left ( 120\degree \right ) \end{pmatrix}\\\\\\& \overrightarrow{F_2}=\left | \overrightarrow{F_2} \right |\cdot \begin{pmatrix} \cos\left (60\degree \right )\\\sin\left ( 60\degree \right ) \end{pmatrix} \end{}


Svar #3
07. november 2023 af helpn

Hvor får du de 736 N og 849,86 N fra?

#1

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{j)}\\& 2\cdot\left ( \left | \overrightarrow{F_1} \right |\cdot \cos(30\degree) \right )=1472\;\mathrm{N}\\\\& \left | \overrightarrow{F_1} \right |\cdot \cos(30\degree)=736\;\mathrm{N}\\\\& \left | \overrightarrow{F_1} \right |=\left | \overrightarrow{F_2} \right |=\frac{736\;\mathrm{N}}{\cos(30\degree)}=849.86\;\mathrm{N} \end{}


Svar #4
07. november 2023 af helpn

#2

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{k)}\\& \overrightarrow{F_1}=\left | \overrightarrow{F_1} \right |\cdot \begin{pmatrix} \cos\left (120\degree \right )\\\sin\left ( 120\degree \right ) \end{pmatrix}\\\\\\& \overrightarrow{F_2}=\left | \overrightarrow{F_2} \right |\cdot \begin{pmatrix} \cos\left (60\degree \right )\\\sin\left ( 60\degree \right ) \end{pmatrix} \end{}

Kan du måske forklare de her? Hvorfor præcis cos(120) og sin(120) fx?


Svar #5
07. november 2023 af helpn

Jeg har forstået opgave j) nu, men jeg forstår ikke opgave k). Når jeg plotter det ind i Geogebra, får jeg ikke de samme koordinater, som du har regnet dig frem til..

Jeg kan dog se, at jeg har glemt at nævne, at hjulet har en diameter på 520 mm, og at det har centrum i punktet (1160; 260). Ændrer det på dit svar?


Svar #6
07. november 2023 af helpn

Desuden får jeg (I Geogebra), at \left|\overrightarrow{F_1}\right|=\left|\overrightarrow{F_2}\right|=620, så måske jeg egentlig stadig er i tvivl om hvor du har cos(30) fra?


Svar #7
07. november 2023 af helpn

Undskyld, skrev forkert.. I Geogebra får jeg: \left|\overrightarrow{F_1}\right|=\left|\overrightarrow{F_2}\right|=260


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til punkter på cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.