Kemi

Renhedsbestemmelse for acetylsalicylsyre ved hjælp af titrering

10. november kl. 14:23 af himeddig - Niveau: Universitet/Videregående
 

Hej, i lab har vi lavet en forsøg hvor vi skulle titrere på ASA (acetylsalicylsyre) for bestemme renheden. vi startet ned at hydreloser 1,0002g ASA med 50ml 0,4914M NaOH i 1 en time, hvior derefter titreret det med 0,5085 M HCl.

vi titreret ASA med 27,80ml 0,5085 M HCl. 

er bare ikke helt sikker på hvordan jeg skal bestemme mægnden af ASA


Bestemme hvor stor en volumen af HCl skal der bruges til titreringen Acetylsalicylsyren.
n_ASA=1,0002g/(180,2 g/mol)=0,005550499mol
2 C9H8O4 + 4 NaOH → 2 C7H6O3 + 2 CH3COONa + 2 H2O
Reaktionen mellem ASA og NaOH har forholdt 2:4 eller 1:2.
n_NaOH  hydrolyse=0,005550499mol·2=0,011101mol
Finde den totale stofmængde for NaOH føre hydrolysen:
0,0500L·0,4914M=0,02457mol
Bestemme stofmængden af NaOH der er tilbage efter hydrolysen:
0,02457mol-0,011101mol=0,013469mol
Så kan der siges, at stofmængden af det NaOH der er til efter hydrolysen er lig med stofmængden af HCl
V_HCl=0,013469mol/(0,5085 mol/L)=0,02648771L·1000 ml/L=26,48771ml


Bestemme massen af ASA:
Forholdt mellem ASA og HCl er 1:1
0,5085·27,80ml/1000=0,0141363
n_ASA=n_HCl
0,013469mol·180,2 g/mol=2,427114·g

jeg har gjort det her men det giver for meget, så ved ikke hvad der som gået galt. håber nogen der kan hjælpe

           

Svar #1
10. november kl. 14:33 af himeddig

 

der blev også  brugt 10 ml af 96% ethenol over de 1,0002g ASA

           

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november kl. 17:03 af mathon

De resterende 0.013469 mol OHhar reageret med ASA'en 
i forholdet:
                        ASA : NaOH = 1 : 2

Antal reagerende ASA-mol:

                        (0.02457 mol - 0.01414 mol ) / 2 = 0.005215 mol ASA

ASA-renhed:
                         \small \tfrac{0.005215}{0.005552}\cdot 100%=93.9%


Svar #3
10. november kl. 17:28 af himeddig

ej mange tak. du bruger 0,01414 som er stofmængden for HCl og trækker den total stofmængde af NaOH, ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november kl. 18:06 af mathon

Ved tireringen bruges et besgtem antal mol HCl.

Disse reagerer med den resterende OH- i forholdet 1 : 1.

Forskellen imellem det oprindelige antal mol NaOH og det med titreringen bestemte antal mol NaOH,
er det antal mol NaOH, som har reageret med ASA.

Reaktionsforholdet 
er:    
                    ASA : NaOH = 1 : 2

Det oprindelige antal mol ASA er lig med det antal mol NaOH, som har reageret med ASA divideret med 2.


Svar #5
10. november kl. 18:14 af himeddig

Oki tror jeg forstå det nu. Mange tak for hjælpen, det betyder meget. Håber du får en fantastisk aften. (:

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november kl. 09:56 af mathon

De resterende 0.013469 mol OH \small \rightarrow \;0.013156 \;\mathrm{mol}


Svar #7
12. november kl. 10:08 af himeddig

#6
De resterende 0.013469 mol OH-
Hvad mener du ? Er det ik 0,01414 jeg skal bruge ?

Svar #8
21. november kl. 19:49 af himeddig

 
#2

De resterende 0.013469 mol OHhar reageret med ASA'en 
i forholdet:
                        ASA : NaOH = 1 : 2

Antal reagerende ASA-mol:

                        (0.02457 mol - 0.01414 mol ) / 2 = 0.005215 mol ASA

ASA-renhed:
                         \small \tfrac{0.005215}{0.005552}\cdot 100%=93.9%

hej. hvor er det du får 0,01414mol fra ? hvordan er det du kommer til det tal

           

Brugbart svar (1)

Svar #9
21. november kl. 20:39 af mathon

Stofmængden af  27.80 ml 0.5085 M HCl
                                                                                                         \small n(HCl)\textup{:} \qquad \left ( 0.02780\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.5085\;\mathrm{\tfrac{mol}{L}} \right )=0.01414\;\mathrm{mol}


Svar #10
21. november kl. 20:54 af himeddig

 
#9

Stofmængden af  27.80 ml 0.5085 M HCl
                                                                                                         \small n(HCl)\textup{:} \qquad \left ( 0.02780\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.5085\;\mathrm{\tfrac{mol}{L}} \right )=0.01414\;\mathrm{mol}

tusind, tusind tak for hjælpen, det betyder meget (: 

           

Skriv et svar til: Renhedsbestemmelse for acetylsalicylsyre ved hjælp af titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.