Matematik

Hjælp til opgave

15. november 2023 af hubertt - Niveau: A-niveau

Hejsa, nogen der kan besvare denne opgave? Har kun kommet frem til 25. i opgave a.

Har vedhæftet et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2023 af peter lind

a) Hvis du beregner venstre side af ligningen skal det jo netop give 25, så hvilken prblemer har du med den?

b) Brug afstansformlen

c) Brug at radius i cirken er 5 og at billedet er symmetrisk om højden  fra C til AB


Svar #2
15. november 2023 af hubertt

a) Jeg kan vel konkludere at A ligger på cirklen?

b) længden af linjestykket AB er 9,48 ?

c) kan ikke helt forstå denne? 

d) kan ikke helt forstå denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&\textup{Kordeformlen:}\\&& 2\cdot r\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )=\left | AB \right |\\\\&& 2\cdot 5\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )=\sqrt{(3-6)^2+(7-(-2))^2}\\& \textup{hvoraf }v \textup{ beregnes} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&\textup{Pythagoras:}\\&& \left ( r-p \right )^2+\left (\frac{\left | AB \right |}{2} \right )^2=r^2\qquad {\color{Red} 0<p<5}\\\\&& r^2-2r\cdot p+p^2+\left (\frac{\left | AB \right |}{2} \right )^2=r^2\\\\&& p^2-10p+\left ( \frac{3\sqrt{10}}2{} \right )^2=0\\&\textup{hvoraf }p\textup{ beregnes.} \end{}


Svar #5
15. november 2023 af hubertt

Ved udregningen af d ender jeg med et resultat fra wordmat som siger "p=0,499       V.       p=9,500"

Hvad er det rigtige svar her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2023 af mathon

Ingen af dem.

                             \begin{array}{lllllll} \textup{solve}\left(p^2-10p+\left(\frac{3\sqrt{10}}{2} \right )^2=0,p \right )\mid 0<p<5 \end{array }


Svar #7
15. november 2023 af hubertt

Hvad ville svaret så være? forstår ikke kan du forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2023 af ringstedLC

#5 og #7: Se på figuren (P > 0.5 ∧ < r = 5) og dine resultater. Konkludér så, at du må have en skrivefejl i Wordmat. Find den!


Svar #9
15. november 2023 af hubertt

Forstår det virkelig ikke, syntes ikke der er en fejl? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2023 af mathon

#6

         \small \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left ( p^2-10p+\left (\frac{3\sqrt{10}}{2} \right )^2=0\textup{ and }0<p<5,p \right )\\\\ p=3.42 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \bigl(r-p\bigr)^2+\left ( \frac{\left | AB \right |}{2} \right )^{\color{Red} 2} &= r^2 \end{align*}


Svar #12
15. november 2023 af hubertt

Super tusind tak til alle der har svaret, er blevet færdig med opgaverne nu. 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.