Matematik

Usikker om opgaven - matematik

05. december 2023 af ss15 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen som kan hjælpe med b og c? 

Svaret for a er f(x) = -0,0587x^2 + 1,5862x + 1,4643

Jeg skal anvende Geogebra, for at løse denne opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2023 af ringstedLC

b) Tegn grafen for overblik og se, at den har to rødder. De kan findes med GG.

Når pigen står i (0,0) må den positive rod være den vandrette afstand.

c) 

\begin{align*} f'(x)=(...) &= 0 &&\Rightarrow x_0=... \\ f'(x_0) &= ... \end{align*}

Kontrollér eventuelt med toppunktsformlen!

NB. Skriv beskrivende og sigende titler!


Svar #3
05. december 2023 af ss15

Hej. Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med opgave c. Skal jeg f’(x) med 0? - altså indsætte = 0 inde CAS

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2023 af ringstedLC

- Bestem f ' med GG (f'(x)=afledede(f)).

- Løs ligningen f '(x) = 0

- f '(x0) => grafens hældning = 0 => f(x0) = maks. højde, .


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2023 af ringstedLC

#2 rettelse

\begin{align*} f'(x)=(...) &= 0 &&\Rightarrow x_0=... \\ {\color{Red} f(x_0)} &= ... \end{align*}


Svar #6
06. december 2023 af ss15

Er x blevet erstattet med 0? Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan jeg skal skrive ligningen op.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2023 af mathon

                    \small f(x)=-0.058705x^2+1.58625x+1.46429

                    \small f{\, }'(x)=-0.117411x+1.58625


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2023 af mathon

                 \small \begin{array}{lllllll} f{\, }'(x)=-0.117411x+1.589625=0\\\\ \textup{solve}\left ( -0.117411x+1.589625=0 \right )\mid x>0 \end{}


Svar #9
06. december 2023 af ss15

Tak! Mangler bare lig det sidste.. Hvordan skal man tegne grafens hældning i geogebra? Man skal nemlig kun tegne grafen ud fra dens regressionsanalyse. Altså hvordan skal man skrive det op?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. december 2023 af StoreNord

Hældning af f(x) kan du få ved at skrive;   "Afledede(f(x)".


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2023 af StoreNord

I #9 havde jeg vist misforstået dit spørgsmål. I stedet kan du tegne grafen          -0.117411x+1.58625

Men hvis du skal lave regression, skal du skrive tabellen ind i Geogebras regneark og lave den til en liste af punkter, som så bliver vist i Tegneblokken.
Her er en god film om det:   https://www.youtube.com/watch?v=34an8QuxtqU


Svar #12
06. december 2023 af ss15

Jeg forstår godt c, da jeg bare skal læse ligningen med 0. Dog forstår jeg ikke, hvordan jeg skal benytte modellen, til at bestemme boldens vandrette afstand fra pigen, når den rammer jorden

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. december 2023 af StoreNord

Hvis du Googler    f(x) = -0,0587x^2 + 1,5862x + 1,4643    på nettet,kan du se 
boldens bane. Du kan også se, at bolden rammer jorden  ca  27,916 meter fra pigen.


Svar #14
06. december 2023 af ss15

Kan det godt passe, at svaret på c er x = 13.539


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. december 2023 af StoreNord

Nej. Det er hvor bolden er højest oppe.

Vedhæftet fil:Opgave 10.png

Svar #16
06. december 2023 af ss15

Men der står i opgave c, at jeg skal bestemme boldens maksimale højde over jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. december 2023 af StoreNord

Nååh ja. Så har du jo helt ret.


Svar #18
06. december 2023 af ss15

Tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Usikker om opgaven - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.