Kemi

M/V beregning

10. januar kl. 19:43 af Croissanten - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har problemer med følgende opgave:

når 1 g rent angiotensin tilsættes 0,15 M vandig NaCl-opløsning til et samlet volumen på 10 mL, indeholder opløsningen .... proteiner.

Facit er: 10% (m/v).

Hvordan kan dette beregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar kl. 20:41 af ringstedLC

Med massen 1 g protein (?) i volumet 10 mL:

\begin{align*} \frac{1}{10}\,\frac{\textup{g}}{\textup{mL}} &= 0.1\,\frac{\textup{g}}{\textup{mL}} =10\%\,(\textup{m}/\textup{v}) \end{align*}


Skriv et svar til: M/V beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.