Matematik

Vinkel mellem vektorer

15. januar kl. 21:24 af blis1204 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder midt i en opgave hvor jeg har prøvet at finde vinklen mellem 2 vektorer, men er gået i stå fordi noget ikke stemmer. Jeg har først fundet vektor AB og AO og derefter udregnet vinkel, men det passer ikke til illustrationen som viser at vinklen erover 90 grader?

Vedhæftet fil: opgave 11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar kl. 21:29 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar kl. 21:31 af peter lind

Når du vælger disse vinkler får du den komplementære til v så den søgte vinkel er 180º-v


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar kl. 22:30 af ringstedLC

#0 Godt at se din reflektion over et resultat!

Når tælleren i vinkelformlen er positiv (og nævneren altid er pos.) fås en positiv værdi af brøken. Spidse vinkler (v. mellem -90º og 90º) har en positiv cosinusværdi.


Svar #4
15. januar kl. 22:33 af blis1204

Når,ja det giver jo god mening. Jeg har nok bare siddet med det for længe, men fik et resultat på omkring 103 grader så det passer meget bedre.
Tusind tak for at hjælpe mig.
God aften til jer!

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar kl. 22:58 af ringstedLC

Selv tak!

Måske vises kun noget af opgaven.

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2069455


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar kl. 08:56 af oppenede

Du bytter rundt på rækkefølgen i subtraktionen. Vektoren fra et punkt til et andet er slut - start 
AO = O - A =\binom{-2.4}{-3.3}
AB = \binom{B_x-A_x}{B_y-A_y}=\binom{3.6}{-1.5}


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.