Matematik

Parallelogram

09. februar kl. 10:00 af laer5308 - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem i planen er givet to punkter 
A(20, 5);
 og 
B(5, 10);

Samt en vektor a: (-1 og 2.)

b) Bestem arealet af parallelogrammet udspændt af AB på a.
 

.

c) Bestem koordinatsættet til projektionen af AB på a.

Hvordan gør man dette?
.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar kl. 10:08 af Moderatoren

Hvad er du i tvivl om?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar kl. 22:43 af ringstedLC

c)

\begin{align*} \vec{b}_a &= \frac{\vec a \cdot \vec b}{\bigl|\,\vec b\,\bigr|^2}\cdot \vec a &&\textup{formel (55)} \\ \overrightarrow{AB}_a &= \frac{\vec a\cdot\overrightarrow{AB}}{\bigl|\overrightarrow{AB}\bigr|^2}\cdot \overrightarrow{AB}\end{align*}


Skriv et svar til: Parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.